La calçotada és especial en tots els sentits. Assaborir els nostres aperitius, seguit dels calçots en els nostres cellers subterranis, en el museu del vi o en la plaça central davant de la casa. Després, en el restaurant Il·lusions, podràs gaudir de la botifarra amb mongetes, carxofes, xai a la brasa i patates amb all i oli. I per a postres, taronges amb mel i crema catalana.
Mas Boronat obre les portes a milers de visitants cada any, per a donar-los l’oportunitat de gaudir de la nostra famosa Calçotada. Comencem les nostres Calçotades el 7 de desembre de 2024 i continuem fins a finals de març.
Reserva la teva calçotada trucant al 977 629 100
CALÇOTS IL·LIMITATS
LA HISTÒRIA
La calçotada és un menjar típic de la regió occidental de Catalunya (originària de Valls, a la comarca de l’Alt Camp). En les últimes dècades, s’ha estès i pot degustar-se en gairebé qualsevol part de l’Alt Camp durant el final de l’hivern i començaments de la primavera.
Mas Boronat és conegut per la tradicional calçotada i ja és tot un referent entre els més famosos restaurants de Valls i Salomó.
La temporada de calçots comença des de finals de novembre fins a mitjans d’abril, estirant-se o fent-se més curta en funció de la climatologia.
Per fer una autèntica calçotada és necessari en primer lloc començar per triar els calçots de la zona, que són els més adequats per mida i sabor que marquen els estàndard de la DO calçot de Valls.
La llenya que s’utilitza ha de ser la redolta de la vinya que queda seca de l’any anterior, ja que aquesta permet que els calçots es facin adequadament i el sabor que desprèn és el més autèntic.
Hi ha moltes receptes de com fer una bona salsa de calçots, també anomenada salvitxada o romesco per alguns. A Mas Boronat, ens assegurem de fer la millor recepta casolana, triant els productes locals que tenim a l’abast, especialment l’oli d’oliva extra verge de les arbequines i els tomàquets, entre d’altres.
Seguidament i igualment important és la carn a la brasa i acompanyaments, que inclou botifarres, xai, carxofes a la brasa, patates al caliu, mongetes…
Vine a provar l’autèntica calçotada gaudint de l’experiència tal com sempre s’ha fet en les masies catalanes: Posat el pitet per menjar tants calçots com vulguis, servits en teules antigues i acompanyats de vi en porrons i aperitius de la casa. Quan ja diguis prou seuràs a taula al restaurant rústic i et servirem la botifarra amb mongetes, les costelles i cuixa de xai amb carxofes, patates al caliu, els deliciosos postres… perquè no quedar-te a dormir al nostre hotel o apartaments?
El caliu es troba en les coses ben fetes!
Pack Calçotada
1 nit / 144€ pp/compartint habitació dobleDissabte:
– Calçotada
– Sopar
Diumenge:
– Esmorzar
Calçotada tradicional
49€ ppQualsevol dia:
– Calçotada amb calçots il·limitats
Opcional:
– Recorregut històric de Mas Boronat amb un guia i copa de cava (+7€)